Barton Science Centre

Location: Kent, UK
Client: 
Tonbridge School
Completion:
2018

The Barton Science Centre at the Tonbridge School required a cost effective and pragmatic approach to modernizing the existing building. To deliver an exciting design, we exposed the nineteenth century building’s interior structure and mechanical services, so that the design functions as a teaching tool for students. A series of labs, prep rooms, group study spaces and staff spaces all wrap around a new shared atrium to foster better connections between departments, while providing a central space for events and activities. The centre also includes an interactive periodic table, a TV wall, its own library, roof garden, greenhouse and beehive.


Exterior photo of 619 Queen Street
Image of windows and exterior screening
Streetscape around 619 Queen Street West
Firemen putting out fire at 619 Queen Street West
Barton Science Centre
Barton Science Centre
Barton Science Centre