Alder Hey Children's Health Park

Location: Liverpool, UK
Client: 
Alder Hey Children's NHS Foundation Trust
Completion:
2015

Alder Hey Children’s Health Park is an innovative new hospital model which merges a 270-bed hospital with a public park. The concept embraces community and nature to support patient well-being. The building’s unusual composition radiates out from an atrium into the park to ensure excellent daylight, ventilation and views of the outdoors. Grass flows from the park over the curved hospital roofs, creating a seamless connection between building and landscape. On the interior, each floor has a balcony with panoramic views, providing a respite for health care workers, patients and families.

 

Exterior photo of 619 Queen Street
Image of windows and exterior screening
Streetscape around 619 Queen Street West
Firemen putting out fire at 619 Queen Street West
alder-hey-childrens-hospital-01
Alder Hey Children's Health Park
Alder Hey Children's Health Park